Távfelügyelet

Egy riasztó-rendszer felszerelése önmagában is jelentős lépés, amit tehetünk biztonságunk érdekében. Azonban egyre több bűncselekmény történik a védett ingatlanokkal kapcsolatban is, mivel az elkövetők egyre inkább megismerik a rendszerek működését, egyre gátlástalanabbak az elkövetői módszerek. A csak helyben működő riasztó-rendszer így egyre inkább elveszíti azt a védelmi szintet, melyet korábban biztosítani tudott. A megoldás a távfelügyeleti szolgáltatás. Minden riasztási esemény alkalmával intézkedés történik, értesítjük az illetékes személyeket, helyszínre irányítjuk a kivonuló-szolgálatot, értesítjük a megfelelő hatóságokat, stb. Kivonulási idő – 15 percen belül. A részletes működésünket az "Általános Szerződési Feltételek" (ÁSZF) szabályozza.

Miért válasszon inkább távfelügyeletre bekötött riasztórendszert?

Néhány körülmény, mely alapján az Ügyfeleink a távfelügyeleti szolgáltatásunkat választják inkább, a pusztán helyben működő riasztórendszerrel szemben.

A legszemléletesebben a következő, rendszeresen előforduló esetet: A bűncselekmények elkövetői - sok esetben - először a riasztórendszerek kültéri szirénáját próbálják hatástalanítani. Ha ez sikerül, a behatolást nem tudja jelezni a rendszer a külvilág, a szomszédok felé. A bűncselekményt így könnyen, észrevétlenül elkövethetik. Távfelügyeleti szolgáltatás esetén, a diszpécser jelzést kap a sziréna szabotálásáról és már akkor tud intézkedni, járőrt küldeni a helyszínre, amikor az elkövező még be sem jutott az ingatlanba.

Sajnos egyre több esetben akkor törnek be lakásokba, amikor is a tulajdonosok otthon tartózkodnak. Ilyenkor általában nem kapcsolják be a riasztórendszerüket, így az nem nyújt védelmet, sikerülhet a bűncselekmény elkövetése. A riasztórendszerhez kapcsolható u.n. pánik-jelző gomb, mely a riasztórendszer kikapcsolt állapotában is működik. Ezzel segélykérést továbbíthatunk a távfelügyeletre, meghiúsíthatjuk a cselekményt.

A riasztórendszerek működése során keletkezhetnek műszaki hibák. Egy helyben működő rendszernél ezekről csak akkor értesülünk, ha otthon tartózkodunk és leolvassuk a kezelő-egységről. Ha nem vagyunk az ingatlanban, a riasztórendszer teljesen kikapcsolódhat a hibák miatt. Erről a felügyelet mindenképpen értesül, így tájékoztathatja az Ügyfelet annak távolléte esetén is. Például: Ha nincs áram az ingatlanban, a riasztóközpont azt jelzi a felügyeletre. A diszpécser informálni tudja az illetékest, így az lépéseket tehet az elektromos rendszer helyreállítására. Ez fontos lehet szinte minden lakásban, ahol van hűtőszekrény, hűtőláda, ill. üzletekben, ahol élelmiszerek vannak tárolva, stb.

A riasztórendszerekhez sokféle érzékelő csatlakoztatható. Ha egy szénmonoxid-érzékelő jelzést ad, a diszpécser életeket menthet az intézkedésével. Ha egy füstérzékelő jelez, vagyontárgyaink mentésére teszik meg a megfelelő lépéseket.

A távfelügyeleti szolgáltatás megrendelésekor, az - Ügyfeleink kezelésében lévő ingatlanban felszerelt - , elektronikus vagyonvédelmi rendszert a 24 órás diszpécserközpontunkban működő speciális vevőegységekhez csatlakoztatjuk.

A csatlakoztatás történhet hagyományos, kapcsolt telefon-vonalon, biztonságtechnikai rádióval, GPRS kommunikátorral, GSM kommunikátorral vagy ezek kombinációjával.

Szolgáltatási területeink

Saját kivonuló-szolgálattal lefedett települések:Albertirsa, Bénye, Csévharaszt, Csömör, Dánszentmiklós, Ecser, Gomba, Gyál, Gyömrő, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Mende, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Üllő, Pánd, Péteri, Pilis, Tápióbicske, Tápióság, Tápiószentmárton, Vasad, Vecsés.

Alvállalkozói szerződések alapján, kivonuló-szolgálatot szinte minden nagyobb településre biztosítani tudunk.

Kattintson ide és kérjen ingyenes visszahívást!