Távfelügyelet

Egy riasztó-rendszer felszerelése önmagában is jelentős lépés, amit tehetünk biztonságunk érdekében. Azonban egyre több bűncselekmény történik a védett ingatlanokkal kapcsolatban is, mivel az elkövetők egyre inkább megismerik a rendszerek működését, egyre gátlástalanabbak az elkövetői módszerek. A csak helyben működő riasztó-rendszer így egyre inkább elveszíti azt a védelmi szintet, melyet korábban biztosítani tudott. A megoldás a távfelügyeleti szolgáltatás. Minden riasztási esemény alkalmával intézkedés történik, értesítjük az illetékes személyeket, helyszínre irányítjuk a kivonuló-szolgálatot, értesítjük a megfelelő hatóságokat, stb. Kivonulási idő – 15 percen belül. A részletes működésünket az "Általános Szerződési Feltételek" (ÁSZF) szabályozza.

Riasztó- és tűzjelző rendszerek

Riasztórendszerek

Szakembereinkkel vállaljuk az elektronikus jelzőrendszerek megtervezését, kivitelezését, majd a szervizelést, karbantartást. A 15 éves szakmai tapasztalatunk, ismereteink alapján, a hazai biztonságtechnikai kereskedelem palettájáról kiválasztottuk azokat a berendezéseket, eszközöket, melyek – véleményünk szerint – hosszú távon megbízhatóak, könnyen kezelhetőek, a MABISZ által minősítettek, külső megjelenésük ízléses, modern.

A riasztórendszerek telepítésére vonatkozó felmérés teljesen díjmentes. Szakemberünk, egy egyeztetett időpontban kimegy az adott helyszínre és elvégzi azt, majd az Ügyfél által meghatározottak figyelembevételével elkészíti az árajánlatot. Annak elfogadását követően néhány napon belül vállaljuk a kivitelezést.

Az általunk ajánlott és telepített riasztó-központ márkák: PARADOX, DSC, SECOLINK. Ezek a rendszerek hosszú évek alatt bizonyították műszaki megbízhatóságukat. Rendkívül alacsony a meghibásodások száma. Az ár/érték arány nagyon jó. Távfelügyeleti szempontból nagyon fontos, hogy a berendezések kommunikátora kiváló legyen. A felügyeleti berendezésekhez gyors, egyértelmű, jól azonosítható, pontos információknak kell eljutnia ahhoz, hogy az intézkedések szakszerűek és az Ügyfeleink által elvártak legyenek. A felsorolt riasztóközpontok kiválóan kommunikálnak a központi számítógépeinkkel. Szintén nagyon fontos az, hogy minden korosztály rövid betanulás után el tudja sajátítani a kezelést. Az ajánlott eszközök kezelő-berendezései egyértelmű felületet biztosítanak, egyszerűen, biztonságosan kezelést tesznek lehetővé.

Szintén hosszú évek eredményeként alakult ki, hogy a telepítésekhez milyen eszközkészletet ajánlunk. A különböző érzékelők, szirénák, akkumulátorok, kábelek, stb. olyan szempontok szerint lettek kiválasztva, hogy hosszútávon megbízható, jó működést tudjunk garantálni.

Olyan szolgáltató vagyunk, aki az Ügyfelekkel való kapcsolatban több évre kalkulál. A telepítéstől nyomon követjük a riasztórendszerek állapotát folyamatosan. A garanciális időszak alatt minden elromlott eszközt cserélünk meghibásodás esetén. A felügyeletünkön keresztül mindig elérhetőek vagyunk, ügyeletes szerelőnkre számíthatnak éjszaka és hétvégén is.

Tűzjelző-rendszerek

Speciális végzettséget igényel mind a tervezés, mind a telepítés, mind a karbantartás. Önálló – nem a behatolás-jelző riasztórendszerhez illeszkedő -, tűzjelző rendszert általában a tűzoltó hatóság, a katasztrófavédelem ír elő – bizonyos épületek esetén. Az ingatlan felhasználója is dönthet ilyen rendszer felszereléséről – a hatóság bevonása nélkül, saját jól felfogott érdekében.

A hatóságilag által, kötelezően előírt rendszereknél - mérnök által készített tervekre van szükség, majd az elfogadott és engedélyezett verziót követően kivitelezésre kerül sor. A tűzjelző-rendszereket 6 havonta karban kell tartani, melyet a hatóság rendszeresen ellenőriz.

Szakembereinkkel biztosítani tudjuk a teljes folyamatot – a tervezéstől a kész rendszerig. A rendszeres karbantartást is vállaljuk – erre vonatkozó szerződés alapján.

A tűzjelző rendszerek kiválasztásánál mindig az adott ingatlan mérete, felhasználása, a hatóság elvárása határozza meg a márkát, ill. azon belül a pontos típust. Általunk ajánlott rendszerek: DSC, INIM, NOTIFIER.

Távfelügyelet

Miért válasszon inkább távfelügyeletre bekötött riasztórendszert?

Néhány körülmény, mely alapján az Ügyfeleink a távfelügyeleti szolgáltatásunkat választják inkább, a pusztán helyben működő riasztórendszerrel szemben.

A legszemléletesebben a következő, rendszeresen előforduló esetet: A bűncselekmények elkövetői - sok esetben - először a riasztórendszerek kültéri szirénáját próbálják hatástalanítani. Ha ez sikerül, a behatolást nem tudja jelezni a rendszer a külvilág, a szomszédok felé. A bűncselekményt így könnyen, észrevétlenül elkövethetik. Távfelügyeleti szolgáltatás esetén, a diszpécser jelzést kap a sziréna szabotálásáról és már akkor tud intézkedni, járőrt küldeni a helyszínre, amikor az elkövező még be sem jutott az ingatlanba.

Sajnos egyre több esetben akkor törnek be lakásokba, amikor is a tulajdonosok otthon tartózkodnak. Ilyenkor általában nem kapcsolják be a riasztórendszerüket, így az nem nyújt védelmet, sikerülhet a bűncselekmény elkövetése. A riasztórendszerhez kapcsolható u.n. pánik-jelző gomb, mely a riasztórendszer kikapcsolt állapotában is működik. Ezzel segélykérést továbbíthatunk a távfelügyeletre, meghiúsíthatjuk a cselekményt.

A riasztórendszerek működése során keletkezhetnek műszaki hibák. Egy helyben működő rendszernél ezekről csak akkor értesülünk, ha otthon tartózkodunk és leolvassuk a kezelő-egységről. Ha nem vagyunk az ingatlanban, a riasztórendszer teljesen kikapcsolódhat a hibák miatt. Erről a felügyelet mindenképpen értesül, így tájékoztathatja az Ügyfelet annak távolléte esetén is. Például: Ha nincs áram az ingatlanban, a riasztóközpont azt jelzi a felügyeletre. A diszpécser informálni tudja az illetékest, így az lépéseket tehet az elektromos rendszer helyreállítására. Ez fontos lehet szinte minden lakásban, ahol van hűtőszekrény, hűtőláda, ill. üzletekben, ahol élelmiszerek vannak tárolva, stb.

A riasztórendszerekhez sokféle érzékelő csatlakoztatható. Ha egy szénmonoxid-érzékelő jelzést ad, a diszpécser életeket menthet az intézkedésével. Ha egy füstérzékelő jelez, vagyontárgyaink mentésére teszik meg a megfelelő lépéseket.

A távfelügyeleti szolgáltatás megrendelésekor, az - Ügyfeleink kezelésében lévő ingatlanban felszerelt - , elektronikus vagyonvédelmi rendszert a 24 órás diszpécserközpontunkban működő speciális vevőegységekhez csatlakoztatjuk.

A csatlakoztatás történhet hagyományos, kapcsolt telefon-vonalon, biztonságtechnikai rádióval, GPRS kommunikátorral, GSM kommunikátorral vagy ezek kombinációjával.

Szolgáltatási területeink

Saját kivonuló-szolgálattal lefedett települések:Albertirsa, Bénye, Csévharaszt, Csömör, Dánszentmiklós, Ecser, Gomba, Gyál, Gyömrő, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Mende, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Üllő, Pánd, Péteri, Pilis, Tápióbicske, Tápióság, Tápiószentmárton, Vasad, Vecsés.

Alvállalkozói szerződések alapján, kivonuló-szolgálatot szinte minden nagyobb településre biztosítani tudunk.

Kattintson ide és kérjen ingyenes visszahívást!